fbpx

Beter slapen met sofrologie

6 weken – Online in groep of individueel

Over het programma

Gestructureerd programma “Herstel je slaap met Sofrologie”

 • Het programma start met een intake met anamnese en vragenlijsten die je vooraf invult en terugbezorgt.
 • Daarna start het 6 weken programma:
  • Week 1 tot week 5:
   • Toegang tot het online platform met video’s en theorie
   • Vragen kunnen gesteld worden via e-mail en worden beantwoord tijdens live sessies waarin we telkens starten met een sofrologie-oefening.
   • Je krijgt opdrachten rond zelfobservatie en het in de praktijk brengen van de sofrologie
  • In week 6 volgt een individueel contact waarin wordt geëvalueerd en eventueel wordt gekeken naar bijkomende individuele begeleiding.

Je krijgt:

 • 5 video’s met de theoretische uitleg over sofrologie
 • Een e-book
 • Zelfobservatiefiches
 • Vragenlijsten
 • Audio van de oefeningen uit de live sessies

Dagelijks 20 tot 35 minuten oefenen en tijd nemen voor zelfobservatie is aangeraden.

Je betaalt 60 Euro voor de intake voorafgaand aan de start van het programma. Deelnameprijs van het programma bedraagt 285 Euro. 

De sofrologische technieken van dit programma worden gekenmerkt door hun eenvoud en hun doelgerichtheid. Het is de bedoeling dat je ze zelfstandig oefent. Op deze manier integreer je de opgedane kennis in je dagelijkse leven om actief deel te nemen aan de aanpak van je slapeloosheid en zo de kwaliteit van je leven verbeterd.

Sofrologie beschouwt slaap als een vitale noodzaak, die deel uitmaakt van de hele persoon. Om deze reden is dit programma niet beperkt tot het behandelen van slapeloosheid als een geïsoleerd probleem, maar houdt het rekening met de persoon in al zijn of haar essentie – lichaam, geest, emoties, waarden – en in hun leven gedurende de dag en ‘s nachts.

De eerstvolgende startdatum van het programma is nog niet bepaald.

Voor wie is dit programma?

Voor ieder die klachten heeft van slapeloosheid: onvoldoende slaap in kwantiteit of kwaliteit. Het wordt gekenmerkt door moeilijkheden bij het inslapen, s’nachts wakker worden en/of te vroeg wakker worden, met het gevoel van een onvoldoende herstellende slaap.

Wat mag je verwachten op het einde?

Na 5 weken merken de meeste deelnemers reeds een verschil met voor de training. Wanneer je blijft toepassen wat je leerde verbetert je slaapkwaliteit verder om na 3 tot 6 maanden , bij de meesten, te normaliseren. Zo blijkt uit de studie uitgevoerd in Barcelona.

Hoe werkt het?

Voor je effectief aan het programma start, wordt een individueel intakegesprek ingepland. Daarin kijken we onder andere samen naar jouw individuele behoefte en of het programma voor jou aangewezen is.

Je krijgt na je inschrijving in het programma toegang tot een online leeromgeving.

Elke week krijg je toegang tot een nieuwe video van 30 tot 40 minuten.

Daarna volgen live sessies via Zoom, waarin we de oefeningen herhalen en bespreken en waarin ook je vragen beantwoord worden.

Je krijgt ook telkens nieuwe opdrachten en oefeningen. De audio van de oefeningen krijg je ook beschikbaar.

In de laatste week plannen we ook nog een afsluitend individueel contactmoment.

Schrijf in voor een intakegesprek

Meld je aan voor een intakegesprek en betaal meteen online.

Je krijgt daarna toegang tot het online leerplatform waar je je kan voorbereiden op het gesprek en een afspraak kan plannen.

60,00

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.  Meer info