Beter slapen met sofrologie

6 weken – Online in groep of individueel

Over het programma

Het programma, “Beter slapen & Sofrologie”, is bedoeld voor diegenen die hun slaapkwaliteit willen verbeteren of voor diegenen die aan slapeloosheid lijden. 

Slapeloosheid is onvoldoende slaap in kwantiteit of kwaliteit. Het wordt gekenmerkt door moeilijkheden bij het inslapen, s’nachts wakker worden en/of te vroeg wakker worden, met het gevoel van een onvoldoende herstellende slaap. Het treft 15 tot 20% van de bevolking heeft dergelijke problemen.

Als u symptomen van slapeloosheid heeft, kan u best eerst uw huisarts raadplegen om de oorzaak te onderzoeken. Nadien vraagt u een intake gesprek aan waarbij we samen kijken of dit programma bij u past.

Een gecontroleerde wetenschappelijke studie, uitgevoerd in samenwerking met de Autonome Universiteit van Barcelona, heeft aangetoond dat het programma “Beter slapen & Sofrologie”, zeer effectief is in het verminderen van de symptomen van slapeloosheid. 

Dit programma bestaat uit vijf sessies, elk met een theoretisch gedeelte en een praktisch gedeelte gedurende vijf opeenvolgende weken. Met elke week een theoretische sessie die u kan volgen op video met tekstboek. Hierin behandel ik onderwerpen als: Wat is  slapeloosheid ? Wat zijn de oorzaken? Aan wat voor soort slapeloosheid lijd ik? En verder ook de goede gewoonten van slaaphygiëne, stressmanagement en de essentiële rol van positieve gedachten en emoties.

Tijdens de praktijksessies, in groep of individueel, wordt de theorie besproken en ontdekt u de sofrologische technieken die u overdag, voor het slapen gaan en midden in de nacht bij een nachtelijk ontwaken kunt oefenen. Je oefent de technieken die het beste bij je passen.

 Afhankelijk van de aanpassingen die de nodig blijken, wordt dit programma in zijn geheel of in een persoonlijk aangepaste vorm, individueel of in groepsverband, aan u voorgesteld.

De sofrologische technieken van dit programma worden gekenmerkt door hun eenvoud en hun doelgerichtheid. Het is de bedoeling dat je ze zelfstandig oefent. Op deze manier integreer je de opgedane kennis in je dagelijkse leven om actief deel te nemen aan de aanpak van je slapeloosheid en zo de kwaliteit van je leven verbeterd.

 Sofrologie beschouwt slaap als een vitale noodzaak, die deel uitmaakt van de hele persoon. Om deze reden is dit programma niet beperkt tot het behandelen van slapeloosheid als een geïsoleerd probleem, maar houdt het rekening met de persoon in al zijn of haar essentie – lichaam, geest, emoties, waarden – en in hun leven gedurende de dag en ‘s nachts.

De eerstvolgende startdatum van het programma is 27 februari 2021, inschrijven voor de intake ten laatste op 25 februari 2021.

Voor wie is dit programma?

Voor ieder die klachten heeft van slapeloosheid: onvoldoende slaap in kwantiteit of kwaliteit. Het wordt gekenmerkt door moeilijkheden bij het inslapen, s’nachts wakker worden en/of te vroeg wakker worden, met het gevoel van een onvoldoende herstellende slaap.

Wat mag je verwachten op het einde?

Na 5 weken merken de meeste deelnemers reeds een verschil met voor de training. Wanneer je blijft toepassen wat je leerde verbetert je slaapkwaliteit verder om na 3 tot 6 maanden , bij de meesten, normaliseren. Zo blijkt uit de studie uitgevoerd in Barcelona.

Hoe werkt het?

Voor je effectief aan het programma start, wordt een individueel intakegesprek ingepland. Daarin kijken we onder andere samen naar jouw individuele behoefte en of het programma voor jou aangewezen is.

Je krijgt na je inschrijving in het programma toegang tot een online leeromgeving.

Elke week krijg je toegang tot een nieuwe video van 30 tot 40 minuten.

Daarna volgen live sessies via Zoom, waarin we de oefeningen herhalen en bespreken en waarin ook je vragen beantwoord worden.

Je krijgt ook telkens nieuwe opdrachten en oefeningen. De audio van de oefeningen krijg je ook beschikbaar.

In de laatste week plannen we ook nog een afsluitend individueel contactmoment.

Schrijf in voor een intakegesprek

Meld je aan voor een intakegesprek en betaal meteen online.

Je krijgt daarna toegang tot het online leerplatform waar je je kan voorbereiden op het gesprek en een afspraak kan plannen.

60,00