fbpx

Slaapcoaching

Verbeter je slaapkwaliteit met sofrologie

Slaapcoaching

Herstel je slaap met Sofrologie

Het programma “Beter slapen & Sofrologie” is bedoeld voor wie zijn slaapkwaliteit wil verbeteren of voor diegenen die aan slapeloosheid lijden.
Slapeloosheid is onvoldoende slaap in kwantiteit of kwaliteit. Het wordt gekenmerkt door moeilijkheden bij het inslapen, ‘s nachts wakker worden en/of te vroeg wakker worden ‘s morgens, met het gevoel van een onvoldoende herstellende slaap. Het treft 15 tot 20% van de Europese bevolking.

Als u symptomen van slapeloosheid heeft, moet eerst de oorzaak onderzocht worden. Als uw (huis)arts de diagnose slapeloosheid stelt kunt u dit programma volgen.

Een gecontroleerde wetenschappelijke studie, uitgevoerd in samenwerking met de Autonome Universiteit van Barcelona, heeft aangetoond dat het programma “Beter slapen & Sofrologie”, zeer effectief is in het verminderen van de symptomen van slapeloosheid.

Dit programma bestaat uit vijf sessies, elk met een theoretisch gedeelte en een praktisch gedeelte gedurende vijf opeenvolgende weken. Theoretische sessies behandelen onderwerpen als: Wat is slapeloosheid ? Wat zijn de oorzaken? Aan wat voor soort slapeloosheid lijd ik? De sessies gaan ook over goede gewoonten van slaaphygiëne, stressmanagement en de essentiële rol van positieve gedachten en emoties.
U leert sofrologische technieken die u overdag, voor het slapen gaan en midden in de nacht bij een nachtelijk ontwaken kunt oefenen. Je oefent de technieken die het beste bij je passen.
Afhankelijk van de aanpassingen die ik nodig acht, wordt dit programma in zijn geheel of in een persoonlijk aangepaste vorm, individueel of in groepsverband, aan u voorgesteld.
De sofrologische technieken van dit programma worden gekenmerkt door hun eenvoud en hun doelgerichtheid. Het is de bedoeling dat je ze zelfstandig oefent. Op deze manier integreer je de opgedane kennis in je dagelijkse leven om zo actief je slapeloosheid aan te pakken en zo de kwaliteit van je leven te verbeteren.

Sofrologie beschouwt slaap als levensnoodzakelijk en deel uitmakend van de hele persoon. Om deze reden is dit programma niet beperkt tot het behandelen van slapeloosheid als een geïsoleerd probleem, maar houdt het rekening met de persoon in al zijn of haar essentie – lichaam, geest, emoties, waarden – en zijn dagelijks leven.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.  Meer info